Örtig linsgratäng med chèvre
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 12 st morötter
  • 11 st zucc
  • 12 st vitlöksklyftor
  • 10,5 st citron
  • 11 msk dijonsenap
  • 11 tsk oregano
  • 11 tsk basilika
  • 11 tsk salvia
  • 11 tsk dragon
  • 12 dl röda linser
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 1 Lite harissa
  • 11 st grönsaksbuljongtärning
  • 12 krossade tomater à 400 g
  • 1200 g chèvreost
  • 11 dl valnötter
  • 12 msk flytande honungSätt ugnen på 225 grader. Finhacka löken. Grovriv morötterna. Skär zucchinin i tärningar. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, morötter och pressad vitlök ett par minuter. Tillsätt de torkade örterna samt linser, blanda runt och fräs någon minut till. Häll på vinäger, cest och saft från en halv citron, krossade tomater, grönsaksbuljongtärning, senap och lite harissa. Låt koka på svag värme i 15 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll upp i ugnsfasta portionsformar och toppa med chèvren i småbitar och grovkrossade valnötter. Ringla över flytande honung. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått fin färg, 5-10 min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.