480 gr eller ca 5 dl (detta motsvarar två burkar á 400 gr färdigkokta avrunna kikärtor) Kikärtor 2 st Ägg 1 stor eller 2 små klyftor Vitlök 1 liten Rödlök 1 tsk Spiskummin 1 tsk Chiliflakes 1 Knippe Färsk koriander eller persilja 1-2 tsk Oraffinerat havssalt 3 msk Rismjöl (kan troligen bytas ut mot bovetemjöl, kokosmjöl eller mandelmjöl) till stekning Kokosolja /smör
Igår var det ju som bekant fars dag men vi firade inte då utan barnen var här i lördags istället. Jag bjöd dem på en smaskig lunch bestående av dessa fantastiska bönburgare, fyllda med cream cheese och inlagd jalapeno
Det råder ju något av en kolhydratsrädsla i hemmen nu för tiden. Jag inte överhuvudtaget en supportare av den - dels för att jag gillar bröd alldeles för mycket, men främst för att jag inte tror på att kolhydrater i olika former är farliga