Lägg i en smord ugnssäker form och pensla med smör. Ställ åt sidan, med lock på. Så igår när vi var på Frölunda köpte vi oss färsk älgfärs på deras grymma lilla saluhall som vunnit priser och grejer
Men kan även tänka mig att klyftpotatisoch en god gräddig sås kan passa mycket bra till. Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite
Någon vanlig, gul kantarell och några rödgula trumpetsvampar följde med i korgen också. men med lite förberedelser funkar det med även om jag skulle föreslå det till en helgmiddag, gärna söndag
Börja med att finhacka timjan och riv osten på rivjärnets grova sida. Servera med hasselbackspotatis, champinjonsås, svartvinbärsgele samt någon god sallad
Så här gör jag mina klyftpotatismed rödlök och rosmarin. Det som också är bra medklyftpotatis förutom att de är himla goda är att de passar lika bra till en fiskbit som till kött, en fördel hos oss där vi ofta äter olika
Älgfärsbiffar. Jag hade först inte en aning om vad jag skulle göra med älgfärsen och fick improvisera med smaker jag trodde skulle fungera ihop och det blev faktiskt en bra kombination
Älgfärsbiffar. Aromsmör med tomat och basilika. Aromsmör med soltorkade tomater till. Lägg smör, tomater, basilika, pesto och tomatpuré i matberedare och kör samman
Servera med t ex gröna bönor, rårivna morötter och citrfonklyftor. 1) Blanda i en skål matlagningsyoghurt, bostongurka och salt och blanda. 3) Tvätta potatisen och skär den i klyftor (behåll gärna skalet på). 4) Fördela potatisen på en ugnsplåt och ringla över rapsolja, krydda med salt och peppar. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara. 7) Lägg fiskbitarna på en skärbräda och dela dem på längden med en kniv. 8) Krydda fiskbitarna med salt och svartpeppar. 9) Knäck ägg i en tallrik och vispa det lite. 13) Smält matfett i en stekpanna och låt fettet få lite färgat. 15) Stek fiskarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. 16) Fisken är färdig när den har fin stekfärg på utsidan och när fiskköttet är helt vitt (ca 52ºC i kärntemp). 17) Servera nystekt fisk med den goda såsen, klyftpotatisoch grönsake 4 portioner. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.