Dags att plocka varsin kycklingfilé, lite av den goda röran och så på med potatisriv och broccoli. Det jag har lagt till utöver min vanliga variant är purjolök och vispgrädde i blandningen som läggs över kycklingfiléerna innan ugnen gör sitt
Låt kycklingfiléerna rinna av. Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Salta och peppra kycklingfiléerna. Skär den andra citronen i skivor och klyfta lökarna och lägg ner lök och citronskivor i formen tillsammans med de gröna bönorna, blomkålsbuketterna och vitlöksklyftorna
Här serveras den medmarineradkycklingfilé, nudlar och thailändsk gurksallad. Blanda hett vatten med socker och salt i en skål, rör om så att sockret löser sig ordentligt
Relaterade Marineradkycklingfilémed quinoasallad och fetasås. Efter all god mat och dryck i Liverpool blir det nu nya tag med hälsosam mat måndag-torsdag
I detta recept har jag gjort fetaostfylld kycklingfilémedugnsbakade tomater och tomatsmör. Skär ett snitt på längden i varje kycklingfiléoch fyll med fetaostblandningen
När jag var barn och bodde på missionsstationen i Congo hade vi egna höns som försåg oss både med ägg och kött, och söndagsmiddagen bestod ofta av just höns
Blanda ihop alla ingredienserna för marinaden i fryspåse och lägg även i kycklingfiléerna. Tärna grönsakerna och stek på medelhög värme i matolja och krossade chili flakes
Tillsätt marinaden med allt grönt och låt koka under lock tills köttet känns mört. Nu är älgjakten är igång och det betyder att frysen snart kommer att fyllas på igen och eftersom jag inte gjort åt allt kött från förra säsongen så passade jag igår på att göra en älggryta
marinerad fläskfilé medugnsbakade morötter, paprika och lök samt rödvinssås och sallad. marinerad fläskkarré tillsammans med ris och sås samt grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.