Lägg i köttbitenoch salta och peppra runtom. Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Ta upp köttetoch löken ur marinaden. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken. Bryn köttetoch löken i smör i en stekpanna, i två–tre omgångar, lägg över det brynta i en gryta
Fräs på älgköttet så det får fin färg. Grytor med kantareller blir allra godast om man först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskan kokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
Putsa köttetoch salta och peppra det generöst. Hacka under tiden bacon och schalottenlök fint. Hetta upp oljan och smöret och bryn köttet runt om så det får vacker färg
Hacka löken och stek lätt i smör i en panna tills den svettas. Blanda i champinjoner och paprika skurna i småbitar tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar och salt
Salta och peppra. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter. Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli