Kött och grytor ??

Kött och grytor ??

  • 38 Recept
Rostbiff

Rostbiff

Lägg i köttbitenoch salta och peppra runtom. Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Älgfärsbiffar med messmörsås

Älgfärsbiffar med messmörsås

Lägg ströbröd, grädde och kalvfond i en bunke och rör om. Tillsätt älgfärs, lök, bacon, ägg, salt och svartpeppar
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Ta upp köttetoch löken ur marinaden. Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka löken. Bryn köttetoch löken i smör i en stekpanna, i två–tre omgångar, lägg över det brynta i en gryta
Älggryta med enbär

Älggryta med enbär

Stek i omgångar och lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, buljong, grädde, kryddor och gelén. Tillsätt de stekta kantarellerna, red av och ät
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Fräs på älgköttet så det får fin färg. Grytor med kantareller blir allra godast om man först torrsteker kantarellerna vid sidan om i en egen panna så vätskan kokar bort, sen saltar och tillsätter en klick smör
Biff a la Lindström

Biff a la Lindström

Rödbetor är en favorit hos mig och idag blev jag så sugen att på att göra rödbetsbiffar. Sagt och gjort
Älgfärsbiffar med ädelost

Älgfärsbiffar med ädelost

Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs
Beer can burgers!!

Beer can burgers!!

Hacka löken och stek lätt i smör i en panna tills den svettas. Blanda i champinjoner och paprika skurna i småbitar tillsammans med pressad vitlök och svartpeppar och salt
Köttfärslimpa med fransk löksoppa

Köttfärslimpa med fransk löksoppa

I sann söndagsanda dammade vi av detta gamla recept och blåste liv i det. Får du rester över är det jättegott att äta köttfärslimpa på smörat hårdbröd
Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

Rimmad oxbringa med rotfrukter och persiljesås

10 2 1/2 kg rimmad oxbringa 2 gula lökar 2 morötter 2 lagerblad 8 pepparkorn Rotfrukter 1 kg rotselleri 1 kg potatis 5 morötter 500 g kålrot 10 knipplökar 10 knipplökar = 2 purjolökar, det vita) Persiljesås 2 krukor persilja 5 dl vatten 2 vitlöksklyftor 1 msk konc kycklingfond 3 stjärnanis 2 dl crème fraiche färskpressad citronjuice salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rimmad oxbringa med rotmos

Rimmad oxbringa med rotmos

Lägg köttet i en gryta med rikligt med vatten. Tillsätt ett par svartpepparkorn, lök, morötter, och lagerblad
Ugnsomelett med räkstuvning

Ugnsomelett med räkstuvning

Bondomelett känns som rejäl och riktig mat, som går snabbt och lätt att svänga ihop i en stekpanna, men det räcker ju inte till så många
Kotletter med senapsås

Kotletter med senapsås

Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga
Fläskfilé i senapsås med lök och svamp

Fläskfilé i senapsås med lök och svamp

Salta och peppra. Tillsätt creme fraichen och låt det åter sjuda i ett par minuter. Servera med sallad, kokt ris, pasta eller potatis och gärna någon kokt grönsak som t ex bönor eller broccolli
Långkokt fläskkotlett

Långkokt fläskkotlett

Lägg i bitar av morötter och lök, vitlök och slå på vatten så att det täcker köttet + soya, fond, sirap, lagerblad, pepparkorn och balsamvinäger