13 msk
repade timjanbladRengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.
1 Hacka
lök och vitlök. Skala och fintärna moroten. Skär fläsket i små tärningar.
1 Mjukstek
lök, vitlök och morot i smör i en gryta. Tillsätt fläsket, höj värmen något och stek det knaprigt.
1 Häll
på vin och grädde och krydda med salt och peppar. Koka ihop under lock någon minut.
1 Lägg
i musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, cirka 5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig.
Grovhacka en tomat och vänd ner i grytan tillsammans med lagerblad, chili och stjärnanis. RöktfläskköttKöp en aburök och rimma, torka och rök ditt eget kött - eller köp pancetta / bacon, strimla upp och stek knaprigt
Där träffade jag en gång en tysk med humor. Skär det röktafläsket i små tärningen. Wokad kål & fläsk. Att hitta vägen mellan bergstopparna och ta sig över bergskedjan, ”that’s the tricky part”, sa tysken med stillsam humor
Den skall i alla fall vara rejält röktmed massor av smak. Inte det jag tänker mig när man planerar för lite trevligare middag i normala fall, men det kommer med all säkerhet göras igen
Strimla fläsket i bitar och stek på hög värme så de blir knapriga. 150 g röktfläsk. 150 g röktfläsk. Fick tag i en bit superfin torskrygg och tänkte att jag skulle prova en kombo som jag ätit på restaurang men aldrig hemma
Den här veckan blir det rotfruktsplättar med stekt svamp, röktsidfläsk & äpple. I och med att fläsket är salt & rotfrukterna lite söta, så är det gott om cremen är lite syrlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.