Gräddkokta blåmusslor med rökt fläsk
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 nätpåsar färska blåmusslor, ca kg
  • 12 schalottenlökar
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 morot
  • 1 ca 150 g rökt sidfläsk
  • 1 smör
  • 13 dl torrt vitt vin
  • 13 dl vispgrädde
  • 1 salt
  • 1 nymald peppar
  • 12 dl hackad persilja
  • 12 dl hackad dill
  • 13 msk repade timjanbladRengör musslorna: borsta dem under rinnande kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem.
  • 1 Hacka lök och vitlök. Skala och fintärna moroten. Skär fläsket i små tärningar.
  • 1 Mjukstek lök, vitlök och morot i smör i en gryta. Tillsätt fläsket, höj värmen något och stek det knaprigt.
  • 1 Häll på vin och grädde och krydda med salt och peppar. Koka ihop under lock någon minut.
  • 1 Lägg i musslorna och låt koka under lock tills de öppnar sig, cirka 5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig.
  • 1 Vänd försiktigt ner örterna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.