Mina favoriter

Mina favoriter

  • 58 Recept
Mina favoriter
Älgfärsbiffar med ädelost

Älgfärsbiffar med ädelost

Blanda ströbröd, grädde, vatten och fond och låt det svälla i ca 10 minuter. Skala och hacka löken. Tillsätt lök, ägg, timjan, salt, peppar och färs till ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig färs
Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Älgfärsbiffar med mandelpotatis

Biffar500 g älgfärs 1 ägg 1 tsk salt peppar, nymalen 1 gul lök 3 enbär 2 dl vispgrädde 0,5 dl ströbröd rapsolja, till stekning smör, till stekning
Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Mustig ungersk gulasch med potatislimpa

Oj vilken fantastiskt mustig ungersk gulasch gjord på mitt vis. Mycket god gryta som gärna får puttra i några timmar så köttet blir riktigt mört och smakerna på kryddorna får komma fram
Krämig julsill II

Krämig julsill II

Låt sillen rinna av och skär den sedan i sneda bitar. Rör samman gräddfilen med majonnäs och kaviar. Skala och hacka löken fint
Schnitzel och remoladsås

Schnitzel och remoladsås

Jag satt här hemma och fick lite Tysklands-längtan och tänkte på de gigantiska schnitzlarna man kan få där
Veganska kantarellkroppkakor

Veganska kantarellkroppkakor

Varför fylla en kroppkaka med fläsk när det finns kantareller. Så överlägset. Egentligen tycker jag att kroppkakor är ganska omständigt att laga, men jag vet att det är en älskad rätt (av goda skäl), så den får platsa här på bloggen ändå
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

De senaste veckorna har jag haft mycket att göra i skolan eftersom jag har bestämt mig för att ta examen nu i vår
Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

Chokladpudding - Fredrik Nyléns recept

5 dl mjölk 1 dl strösocker 1 ägg 3 msk majsstärkelse 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 150 g mörk choklad, finhackad 1 msk smör, rumsvarmt
Pappardelle con salsiccia

Pappardelle con salsiccia

500 g pappardelle (fettuccine eller annan bandpasta) 250 g grynig italiensk korv (t ex salsiccia) 4 tomater 0,5 gul lök, finhackad 1 schalottenlök, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad 5 färska basilikablad, strimlade 4 msk olivolja salt svartpeppar parmesanost, riven
Enkelt äppelmos

Enkelt äppelmos

Ingredienser Portioner. 5 dl 1 kg äpplen 1/2 dl vatten 1/2 dl socker Lägg till i inköpslistan
Världens godaste äppelsmulpaj blev det till efterrätt igår ❤

Världens godaste äppelsmulpaj blev det till efterrätt igår ❤

Jag gjorde Tommy Myllymäkis “Världens godaste äppelsmulpaj” igår. Och den är verkligen jättegod. “Hemligheten är rikligt med flingsalt som lyfter fram smakerna lite extra samt ger en pikant, saltig kontrast till sötman”, beskriver han
Kycklinggryta med bacon soltorkad tomat

Kycklinggryta med bacon soltorkad tomat

Det här är en bra rätt efter helgerna när vi ledsnat på julmat och en bra bjudrätt om man är många, lagade så här när vi firade en vän som fyllde 50 för ett tag sedan