Mustig ungersk gulasch med potatislimpa
Zeinas Kitchen
Zeinas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 6 portioner Ungersk gulasch
  • 1 kg högrev, hacka och skär i grytbitar
  • 4-5 mellanstora potatisar, skala och dela i mitten
  • 2 paprikor av valfri färg, skär i bitar
  • 2 morötter, skala och skär i bitar
  • 1 gul lök, finhacka i tärningar
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 vitlöksklyftor 2 msk smör
  • 3 msk rapsolja
  • 1 liter vatten
  •  
  • Kryddor
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mejram
  • 1 msk kumminpulver
  • 1 tsk cayenpeppar (om du vill ha lite hetta i grytan)
  • 4 st lagerblad
  • 2 buljongtärningar (kött- grönsaks- eller hönsbuljong)
  • 1 msk allkrydda/vegeta (kan uteslutas)
  • Ungerskt potatisbröd, 1 stor limpa eller 2 mindre 5 mellanstora kokta potatisar
  • 3 dl ljummet vatten
  • 25 g färsk jäst eller 2 tsk torrjäst
  • 1 tsk socker
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 15-17 dl vetemjöl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.