sous vide

sous vide

Grilla vildsvin. Först sous vide, sedan på grillen!

Grilla vildsvin. Först sous vide, sedan på grillen!

Med en SousVide-stav låter du köttet bli tillagat i vatten på den temperatur du vill uppnå. Sousviden är ställd på 60 grader, och köttet får ligga där i 5-6 timmar. Har du inte tillgång till en Sous-Vide-stav, kan du prova att lägga köttet i en Zippåse i vattenbad i ugnen ca 80 grader över natten eller minst 12 timmar. 1När vildsvinsköttet först tillagas SousVide blir det jämnt rosa från kant till kant
Oxfilé sous vide med potatisgratäng och tomatsalsa

Oxfilé sous vide med potatisgratäng och tomatsalsa

Oxfilé600 g oxfilé 0,5 dl färsk rosmarin 0,5 dl färsk timjan olivolja salt peppar. 1Potatisgratäng1,2 kg potatis 1 lök salt peppar 1 kelda pastasås mild ost 5 dl grädde 4 klyfta vitlök 150 g västerbottensost, riven
Fisk

Fisk

Att laga lax Sous Vide

Att laga lax Sous Vide

De mest använda köksprylarna hemma hos mig är Airfryer, Crock Pot, SousVide-cikulatorn och vakumförpackaren