Glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd

ZUCCHINI BAGELS (LÅGKOLHYDRAT, KETO)

ZUCCHINI BAGELS (LÅGKOLHYDRAT, KETO)

Värm upp i ugn eller brödrost. Sätt ungnen på 200°C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Lägg den finstrimlade zucchinin i en kökshandduk
Morotsknäcke med sesamfrön

Morotsknäcke med sesamfrön

5 dl morot, finriven [200 g] 2 dl havregryn [70 g] 1 dl sesamfrön 1 dl linfrön 1 tsk salt 2 msk rapsolja sesamfrön (att strö över)
Enkelt havrebröd med mungbönor och nötter

Enkelt havrebröd med mungbönor och nötter

1 dl mungbönor (torkade) [90 g] 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön 1 msk fiberhusk 2 dl vatten, kokande 1 dl mörk sirap 3 dl havremjöl (150 g) 2 tsk bikarbonat 1,5 tsk salt 1,5 dl yoghurt 1 dl pumpakärnor, rostade 1 dl blandade nötter, rostade (t ex hasselnötter, mandlar, valnötter) olja, till formen havremjöl, att strö över
Glutenfria zucchinifrallor

Glutenfria zucchinifrallor

6 dl havregryn [210 g] 5 dl vatten, kallt 0,25 förp jäst (färsk) [12 g] 2 dl potatismjöl [150 g] 1 dl bovetemjöl [50 g] 1,5 tsk salt 1,5 msk fiberhusk 2,5 dl zucchini, finriven (eller pumpa, rödbeta eller annan rotfrukt) [ca 100 g] vallmofrö (eller havregryn, att strö över)
Glutenfria frukostfrallor

Glutenfria frukostfrallor

Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i minst 20 minuter tills det bildar en gel
Quinoa- och chiafrallor  /  Kristina Andersson

Quinoa- och chiafrallor / Kristina Andersson

Mackor har dåligt rykte, men bröd är naturligtvis inte i sig något dåligt. Är brödet bakat på bra råvaror, gärna så ”hela” som möjligt, och serveras på ett smart sätt så kan mackor absolut vara en del i en hälsosam kosthållning
Frö & morotsbröd med dadlar

Frö & morotsbröd med dadlar

Klä en brödform med bakplåtspapper och fyll den därefter med smeten. Frö & morotsbröd 175 grader 70 min Rör samman alla torra ingredienser. Baka brödet i mitten av ugnen 175 grader ca 70 min
Glutenfritt fröknäcke

Glutenfritt fröknäcke

Chiafrön och linfrön suger upp vatten och får en geléliknande konsistens som binder ihop knäckebröden
Glutenfria Pestomuffins

Glutenfria Pestomuffins

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt. 2. Blanda ihop mjölerna med bakpulver. 3. Vispa äggen i en separat skål och blanda med salt, oregano och vatten
Oopsiebröd  /  Diet Doctorns

Oopsiebröd / Diet Doctorns

Tina upp i rumstemperatur eller brödrost. Klassiska LCHF-vänliga småbröd med fin och neutral smak. Sätt in i ugnen cirka 20-25 minuter tills bröden är gyllene
Kaffeknäcke med svarta linser

Kaffeknäcke med svarta linser

Baka ett mustigt knäckebröd med kaffe. Sätt ugnen på 150 grader. Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl
Glutenfri focaccia

Glutenfri focaccia

Den här texten kommer från Hälsa som livsstil. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffigt och tillsätt färskosten
Ljust surdegsbröd på två sätt

Ljust surdegsbröd på två sätt

Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler. Sätt in brödet i ugnen i 3 minuter, sänk värnen till 200 grader och grädda ytterligare cirka 35 minuter
Glutenfri mjölmix

Glutenfri mjölmix

Jag provade direkt med ett enkelt brödrecept och resultatet blev kanon. Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort egen mjölmix