Kaffeknäcke med svarta linser
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Kaffeknäcke med svarta linser

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Baka ett mustigt knäckebröd med kaffe. De svarta linserna ger extra krispighet.
  • Recept från Lina Wallentinsons bok ”Baka med grönsaker.”
  • 1 portion i receptet blir en plåt med knäcke.
  • 0.75 dl svarta linser
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl sesamfrön, gärna svarta
  • 1 msk vallmofrön
  • 1.5 msk fiberhusk
  • 0.75 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk honung
  • 1.5 dl kokhett vatten
  • 0.5 dl bryggt kaffe, gärna espresso
  • flingsalt, att strö över

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150 grader.
    Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl.
    Blanda alla torra ingredienser och linserna. Tillsätt olja, honung, vatten och kaffe och blanda väl.
    Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lyft över på en plåt och dra bort det översta bakplåtspappret. Strö eventuellt lite flingsalt över.
    Baka knäcket i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Ta ut plåten, vänd knäcket och grädda ytterligare 5–10 minuter, eller tills knäcket är knaprigt. Passa mot slutet så att det inte bränns. Knäcket kan gärna stå kvar på eftervärmen och torka ordentligt. Låt svalna på galler. Bryt i bitar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.