Quinoa- och chiafrallor  /  Kristina Andersson
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Quinoa- och chiafrallor / Kristina Andersson

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mackor har dåligt rykte, men bröd är naturligtvis inte i sig något dåligt. Är brödet bakat på bra råvaror, gärna så ”hela” som möjligt, och serveras på ett smart sätt så kan mackor absolut vara en del i en hälsosam kosthållning.
  • 3,5 msk fiberhusk
  • 5 dl vatten, eller mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl vit quinoa, kokt
  • 2,25 dl havregryn
  • 2,25 dl rismjöl
  • 2 msk chiafrön
  • Olja
  • Frön, att strö över

Beskrivning

    Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk.
    Blanda ordentligt och låt stå och svälla i minst 20 minuter tills det bildar en gel. Vispa gelblandningen med en ballongvisp så att så mycket luft som möjligt kommer in i den.
    Det är det här som gör bullarna så luftiga.
    Tillsätt olivolja och salt.
    Vänd ner quinoa, chiafrön och havregryn i smeten och rör om.
    Tillsätt det mesta av rismjölet och arbeta in det med fingrarna.
    Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens
    Det ska vara lite kladdigt.
    Forma degen till bullar.
    Pensla med olivolja och strö över frön.
    Grädda i 200 grader i ca 45–60 minuter mitt i ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.