Glutenfria frukostfrallor
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Glutenfria frukostfrallor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Att gömma grönsaker i frallor gör dem inte bara saftigare utan även mer näringsrika och mindre kaloririka. Recept Kristina Andersson.
  • 3.5 msk fiberhusk
  • 5 dl vatten, eller mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2.3 dl havregryn
  • 2.3 dl rismjöl
  • 2.3 dl bovetemjöl, durra eller teff går också bra
  • 100 g grönsaker, valfri sort
  • olja, till pensling
  • 0.5 dl olika frön, att strö över

Beskrivning

    Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk.
    Blanda ordentligt och låt stå och svälla i minst 20 minuter tills det bildar en gel. Vispa gelblandningen med en ballongvisp så att så mycket luft som möjligt kommer in i den.
    Det är det här som gör bullarna så luftiga.
    Tillsätt olivolja och salt.
    Vänd ner havregrynen och eventuellt grönsaker i smeten och rör om.
    Blanda rismjöl och bovetemjöl i en bunke.
    Tillsätt det mesta av mjölblandningen i smeten och arbeta in den med fingrarna.
    Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens.
    Det ska vara lite kladdigt.
    Forma degen till bullar.
    Pensla med olivolja och strö över frön.
    Ugnsgrädda i 200 grader i 45-60 minuter mitt i ugnen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.