Att gömma grönsaker i frallor gör dem inte bara saftigare utan även mer näringsrika och mindre kaloririka. Recept Kristina Andersson.
3.5 msk
fiberhusk
5 dl
vatten, eller mjölk
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
2.3 dl
havregryn
2.3 dl
rismjöl
2.3 dl
bovetemjöl, durra eller teff går också bra
100 g
grönsaker, valfri sort
olja, till pensling
0.5 dl
olika frön, att strö över
Beskrivning
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk.
Blanda ordentligt och låt stå och svälla i minst 20 minuter tills det bildar en gel. Vispa gelblandningen med en ballongvisp så att så mycket luft som möjligt kommer in i den.
Det är det här som gör bullarna så luftiga.
Tillsätt olivolja och salt.
Vänd ner havregrynen och eventuellt grönsaker i smeten och rör om.
Blanda rismjöl och bovetemjöl i en bunke.
Tillsätt det mesta av mjölblandningen i smeten och arbeta in den med fingrarna.
Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens.
Det ska vara lite kladdigt.
Forma degen till bullar.
Pensla med olivolja och strö över frön.
Ugnsgrädda i 200 grader i 45-60 minuter mitt i ugnen.
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfriafrukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Förstår inte vart dagarna tar vägen. I går sov till 9 sedan låg jag och messade med Vickan någon timme, tittade klart på en Viaplay film sedan var klockan typ 14
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.