Jag har fått en del frågor från läsare som undrar vad de ska göra av all zucchini som frodas i grönsakslanden, så idag får du tips på hur du gör ett riktigt saftigt formbröd med den goda grönsaken
Brödet innehåller mycket fibrer och får saftighet och fin färg från lingonsylt och nyponskalmjöl. Havremjölmixen går bra att byta ut mot vanlig glutenfri mjölmix
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
Det går snabbt att baka, innehåller mycket fibrer och frön och blir härligt saftigt och gott. Glutenfri filmjölkslimpa4 dl filmjölk. 3 dl glutenfri havremjölmix. 3 dl glutenfri havremjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.