1. Skala och finhacka löken. Fräs den i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med tills det är genomskinligt. Rör i kastrullen hela tiden.
2. Tillsätt buljongen och låt det hela koka upp. Sänk värmen och låt riset koka under lock på svag värme ca 15 minuter.
3. Ansa och skär paprikorna i strimlor och tillsätt den och tomatpurén till riset. Låt blandningen koka under lock tills all vätska koka in.
4. Lägg upp risotton på serveringsfat och strö över rikligt med persilja.
Risotton kan också mycket väl serveras som ensamrätt tillsammans med en sallad och ett gott bröd. Riset blir extra mustigt, och ännu rödare, om du kokar det i hälften buljong och hälften tomatjuice eller krossade tomater och gärna också ½ lagerblad
Lägg dem sedan på en bakplåt med snittytan uppåt. Pensla med lite av olivoljan. Blanda sedan ner tomathacket i riset tillsammans med salladslök och oliverna
När all vätska absorberats har du en krämig risottomed en liten kärna i kornen. Rör ner paprika och parmesan, smaka av med salt, peppar och lite olivolja
Det blev till slut en Ost- och skinkpaj medrödpaprika och pajdeg med keso. Detta är en mild paj som du kan krydda till ordentligt om du byter ut mild ost till lagrad eller kryddar med stark paprika istället för söt…ja ni förstår nog vad jag menar
När all vätska absorberats har du en krämig risottomed en liten kärna i kornen. Rör ner paprika och parmesan, smaka av med salt, peppar och lite olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.