Snabb och enkel fiskgratäng
combatwombat1964
combatwombat1964

Snabb och enkel fiskgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portionsbitar fisk, t ex torsk
  • eller lax, ca 600 g
  • 1 purjolök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraìche
  • saft av 1 citron
  • 2 msk hackad dill
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • fiskkrydda, t ex Santa
  • Maria Seafood & Fish
  • 1 dl lagrad ost, gärna parmesan
  • eller västerbotten
  • 3 msk smör

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Lägg purjon i botten på en ugnsform och lägg på den tinade fisken. Krydda.

    3. Vispa ihop grädde, crème fraîche, citron, dill och rejält med kryddor och slå det över. Strö över osten. Tillaga 20 - 25 minuter och servera med potatis.

    4 portioner

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.