Äggkräm med citron och bär
combatwombat1964
combatwombat1964

Äggkräm med citron och bär

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 0,75 dl socker
  • rivet skal och saft av 0,5 citron
  • 600 g bär, t ex hallon, blåbär,
  • jordgubbar och björnbär
  • 2 msk socker
  • mandelskorpor, gärna
  • smaksatta med choklad

Beskrivning

    1. Vispa grädden lätt. Blanda äggulor, socker och citron i en rostfri bunke. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa krämen över vattenbadet tills den tjocknar.

    2. Ta från värmen och låt krämen svalna. Vänd ned grädden i krämen.

    3. Blanda bären med socker. Varva kräm och bär i 4 glas eller dessertskålar. Toppa med krossade mandelskorpor.

    4 portioner

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.