1 tsk gurkmeja. 1 tsk gurkmeja. Jamen de här blev ju inte alls så tokiga. Inte alls. Min ambition var att kreera några riktigt nyttiga, IFD-pimpade och samtidigt goda kakor att knapra på till eftermiddagsteet, och det tycker jag faktiskt att jag lyckades med
Att boosta den med gurkmeja är toppen. Gurkmeja är känd för att vara en av de absolut kraftfullaste antioxidanter som finns och verkar kraftigt inflammationshämmande tack vare ämnet curcumin som är det som sätter gul och fin färg på bland annat kryddan curry (som innehåller gurkmeja)
Den här gången blev det en blomkål- och potatissoppa med gurkmeja och kokosmjölk. Jag hade köpt lite färsk gurkmeja på en orientbutik i Umeå men det går lika bra med torkat
Spädde med grädde, crème fraîche och kryddade med lite milt paprikapulver och gurkmeja. Jag har säkert berättat om någon liknande rätt tidigare, men här är i alla fall en kombo som jag tyckte blev riktigt bra
Gurkmejan med sina antiinflammatoriska egenskaper har används inom naturmedicin i tusentals år och tas extra bra upp av kroppen om man tillsätter en gnutta svartpeppar och en sked kokosolja
Det är som en vanlig hummus men fullproppad med ingefära och gurkmeja för att ge en extra god smak. Gurkmeja har länge använts inom folkmedicin för att bota inflammatoriska åkommor
Jag valde att smaksätta frittatan med gurkmeja och paprikapulver, vilket också gjorde den extra gul. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med gurkmeja, paprikapulver, bakpulver, salt och peppar
Sfouf är en gyllengul, libanesisk mannagrynskaka smaksatt med gurkmeja. Inlägget Sfouf- Libanesisk mannagrynskaka med gurkmeja dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Gul curry består ju till större delen av gurkmeja, det är därifrån den får sin färg, men jag tillsätter ändå extra gurkmeja i min curry - för det är så gott
Gemensamt för både sparrisfrittatan och broccolifrittatan är att jag har gurkmeja i smeten. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med gurkmeja, paprikapulver, bakpulver, salt och peppar
Power shots med färsk ingefära och gurkmeja samt massa saftiga apelsiner, citroner och några äpplen. Kom ihåg att använda plasthandskar eller vara lite försiktigt med gurkmejan för den färgar av sig som bara den