Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med gurkmeja, paprikapulver, bakpulver, salt och peppar. Idag valde jag att använda hela sju ägg till min frittata, och tillsammans med broccoli ochrödlök, har jag därför middagen klar till hela veckan
Denna frittata fullmatad med nypotatis, spenat och brittisk sparris var verkligen supergod. Jag brukar alltid ha lite ost i äggrätter för att det tar bort den där svavelaktiga smaken stekt ägg har, men osten gör dessutom frittatan krämigare
Fräs lökenochvitlöken i lite olivolja på medelvärme. Skär lökenochvitlöken i tunna skivor. Frittata är den italienska varianten på omelett, som kan ätas både varm och kall
Den här morgonen blev det champinjoner och gul lök kryddat med salt och mycket svartpeppar. Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen
Smält ner smör och stek löken på medelhög värme så att den blir mjuk men inte tar färg. Vispa ur pannan med lite vatten och tillsätt sedan creme fraiche, philadelphiaost, soja, grönpepparkorn och vinägersorterna
Den är suverän på att dämpa inflammationer och har även visat sig kunna lindra/helt få bort depressioner i samma nivå som Prozac - dock utan de negativa bieffekter som läkemedlet kan ge upphov till
Kaffe, gurkmeja, rödlökoch rödkål är bara några av alla smarta sätt att få fin påskfärg på äggen. Ta bort kvarblivna lökskal eller kålbitar med en hålslev och lägg i rumstempererade ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.