* ökar ledernas flexibilitetoch minskar svullnaden hos människor med ledgångsreumatism. Varje januari så åker den fram och så kör jag en period medintensiv juicing
Både morötter, chili, vitlök, ingefäraoch gurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Det finns nog ingenting som smakar så magiskt som när man gör en soppa från grunden med egenkokt buljong, enkelt är det också, kolla in receptet så förstår ni
1100 g riven ingefära. 17 dl vatten. 12 st citroner, skal + juicen som pressats urKoka upp den rivna ingefäranoch gurkmejan i vattenoch låt det sedan sjuda i ca 10 minuter. 1Blanda juice och skal från citronerna och apelsinerna i en skål. 1När ingefärablandningen har svalnat, häll det i tillbringaren med citron- och apelsinjuicen. 1Sila bort större delar om du vill eller spara i drycken för ännu mer smak och vitaminer. 1Förvara i kylskåp och ta en shot om dagen
Fick testa Arlas nya Creme Fraiche med smak av ingefäraoch chili. Surdegsbaguette eller färdiga minibruschettas (jag använde Zetas som är tunna, krispiga och helt perfekta)
Servera med gurksallad (bara hackad gurka med sesamfrön och salt) samt en tahinisås (blanda lika delar tahini ochvattenmedlite lime- eller citronjuice och salt)
Tina torskfilén och lägg den i en ugnsform medlitevatten i. färsk ingefära (en liten bit). Hällde på litevattenoch lät det sjuda på låg värme en liten stund
På hösten runt Halloween och Thanksgiving brukade vi bli bjudna på pumpapaj, mjuka pumpakakor och annat medpepparkaksliknande kryddblandningar och det fick mig att kväljas
Idag får du ett enkelt recept på en riktig powerjuice med fänkål, ingefäraochlite äpple. En riktig powerjuice som jag till ochmed kan ta till de dagar jag tänker att jag verkligen borde dricka lite mindre kaffe… Att den dessutom ger en rejäl energiboost som sprudlar i kroppen gör inte det sämre
Pressa saften ur citronerna och tillsätt. Finns mycket att läsa om detta ute på nätet. Det går även att riva grovt gör det samma med gurkmejan med se till att använda handskar då för den färgar något fruktansvärt
Börja med att riva ingefäranoch blanda ihop färskostenoch smaka av. Tartaren ska ha en konsistens som går att forma till ägg med två skedar, inte för rinnig ochinte för torr
Det som är unikt medrecepten i just den här boken är bland annat att huvudrätterna i många fall är vegetariska eller veganska med tips om hur man lägger till eller byter ut om man vill ha kött och kyckling oftare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.