Man kan ersätta kött med den, fritera den, marinera den, läga i den i grutor och mycket mer. Det är en traditonell indisk ost som brukar göras på get eller buffelmjölk
Mjölken spricker ganska omedelbart, rör om försiktigt. Fyll en 5l kastrull med vatten och ställ ovanpå (försiktigt till en början så ostmassan inte spräcks helt)
Servera palak paneer med vitt indiskt basmatiris eller härliga naan. salt, smaka av med. Servera palak paneer med vitt indiskt basmatiris eller härliga naan
Och med smakrik menar jag smakrik, man känner verkligen smakerna från alla råvaror. Denna rätt är min standardbeställning varje gång jag äter på en indisk restaurang
Posts related to Palak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatPalak paneer - indisk spenatgryta med ostkuberLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsIndisk potatis med kryddor och spenat - Aloo palakRaita med spenat - Indisk yoghurtsås - Palak raitaDela
Just indisk mat är bland det vanligaste vegetariska inslaget i vårt kök. Jag försöker att ha ett tydligt upplägg på matsedeln hemma varje vecka med vegetariskt på måndagar, fisk på tisdagar och soppa på torsdagar
Posts related to Paneer / Panir - Indisk färskost - Mjuk indisk ost gjord på mjölkPalak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatPaneer butter masala - Indisk gryta med kryddig tomatsås och ostkuberLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsPalak paneer - indisk spenatgryta med ostkuberDela
palak paneer, spenat medindisk färskost. Jag letade runt på nätet efter ett recept som tilltalade mig men det slutade med att jag gjorde min egen variant
Jag lagar hemma då och då, oftast ersätter jag färskosten med halloumi, visserligen gott men äkta indisk paneer är ju egentligen ganska olikt den salta sega osten
Posts related to Shahi paneer - Ostkuber i cashewnötsås - Kunglig indisk grytaLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsPaneer butter masala - Indisk gryta med kryddig tomatsås och ostkuberPalak paneer - indisk spenatgryta med ostkuberPalak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatDela
Amy är småländskan medindisk bakgrund som lagar indiskt så att man blir alldeles sugen. Hursomhelst har jag länge tänkt göra indiska panneer - en slags färskost - enligt Amys anvisningar, och äntligen kom jag mig för och gjorde det
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.