En äkta Indisk lammcurry som smakar helt fantastiskt. Du gör curryn själv med en härlig blandning av massa kryddor, det kommer dofta ljuvligt i hela hemmet när grytan puttrar
Detta bjöd vi våra vänner på häromkvällen när vi hade en indisk afton hemma hos oss. Ajmo/Ajwainfrön (carom seeds på engelska) som används i den här rätten är precis som många andra indiska kryddor mycket nyttiga
Mjölkkaka är en ljuvligt len och delikat sötsak av kokad färskost, gör färskosten själv så kostar kakan inte mer än 10-15 kronor. Indisk mjölkkaka 1 l mjölk ½ dl grädde ½ tsk kardemummakärnor 2-3 msk pressad citron 5 msk jaggery eller råsocker Lite äkta vaniljpulver eller vaniljsocker 1 msk ghee eller smör 2 msk pistache, mandel, cashew, kokos eller russin till dekoration
Idag tog jag verkligen ut svängarna och gav mig på Indiskt. Nu kan jag indiskt oxå. Visst, man kan köpa jättegoda kryddblandningar från Santa Maria och bara blanda med lite cocosmjölk, sen är det klart men jag ville göra min egna variant
Palak paneer – Indiskfärskost i kryddig spenat. (Fatet och underlägget kommer från Indiska. Jag använde också tofu istället för panir, som är den färskost man vanligtvis använder i indiska rätter
Populära paneerrätter i Gujarat är palak paneer, muttar paneer och chili paneer. Paneer/panir är en indisk fast färskost som i sig inte smakar så jättemycket
Jag lagar hemma då och då, oftast ersätter jag färskosten med halloumi, visserligen gott men äkta indisk paneer är ju egentligen ganska olikt den salta sega osten
Paneer är en indisk ost som går att steka. Jag använder paneer i några av mina tolkningar av olika indiska rätter och som tillbehör till en afrikansk rätt som jag kallar falsk sötpotatis i kokosmjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.