Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Det är försvinnande gott och jag vet alltid vad osten innehåller
Palak paneer eller saag paneer som rätten också kallas är så himla god tycker både jag och maken. Hon är riktigt grym på matlagning och brukar själv aldrig smaka eftersom hon inte är så förtjust i paneer, hör och häpna
Aloo gobi och paneer är stora favoriter. Tidigare har det gått att köpa färdig paneer hos Bangatans livs, ett stenkast från Stigbergstorget, men när jag var där senast, var lokalen helt tom
Jag lagar hemma då och då, oftast ersätter jag färskosten med halloumi, visserligen gott men äkta indisk paneer är ju egentligen ganska olikt den salta sega osten
Paneer är en indisk ost som går att steka. Den smakar inte så mycket utan får smak av den mat den tillsätts i eller så tillsätter man salt och olika kryddor eller någon god marinad när paneeren steks
Tärna undertiden paneeren i sockerbitsstora bitar. När grytan har kokat ett litet tag så rör du ner paneer, grädden och smöret och låter det koka upp igen
palak paneer, spenat med indisk färskost. 5 dagar efter att jag testade mig på att göra paneer butter masala testade jag att laga en annan paneer-rätt. 200-250 g Paneer. 200-250 g Paneer
Shahi paneer. – Kungligt god paneerrätt. Shai paneer – Ostkuber i cashewsås. Paneer är en indisk färskost som man skär i kuber och som är lätt att göra hemma (se recept här)
Om du inte får tag på paneer går det lika bra med halloumi. 5 dl strösocker 2 msk ättiksprit (12 %) 1 stor morot 100 g rödkål, tunt strimlad 70 g babyspenat 225 g paneer 4 stora tortillabröd Kryddig varm kålsallad. 225 g paneer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.