Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. 10-11 dl mjöl. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg. 10-11 dl mjöl
Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Sesam- och nigellafrön (nigellafrön kallas även för kumminfrön, de kan uteslutas). Du kan använda ersätta vetemjöl special med vanligt mjöl men jag tycker att brödet inte blir lika luftigt då
matbröd. matbröd. 50 g Jäst5 dl Ljummet Vatten50 g Smör eller Margarin1-1½ tsk Salt1/4 dl Socker (för jäsning)ca 12 dl Vetemjöl. Grädda i 225-250° mitt i ugnen i ca 10 minuter,tills de har fått fin färg. 1-1½ tsk Salt
Istället för att köpa arabiskt bröd. Detta bröd går att äta med det mesta. Ca 12-15 stora. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl. Dela degen i 12-15 st. In i ugnen i 6-8 min tills dom fått lite färg. 11 Ca 12-15 stora 50 g jäst. 1/2-1 dl olivolja eller vegetabilisk. 14-16 dl vetemjöl
) kan det vara gott med lite nybakat bröd till frukost. I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.