Servera palakpaneer med vittindisktbasmatiris eller härliga naan. Palakpaneer eller saag paneer som rätten också kallas är så himla god tycker både jag och maken
Fräs spenat, chilli och ingefärai olja, mortla de torra kryddorna och låt puttra med. Palak. Jag lagar hemma då och då, oftast ersätter jag färskosten med halloumi, visserligen gott men äkta indiskpaneer är ju egentligen ganska olikt den salta sega osten
Aloo Palak – Indisk gryta med spenat, potatis och kikärtor. PalakPaneer – Äntligen ett bra recept. Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram – skapat av och för er läsare
Populära paneerrätteri Gujarat är palakpaneer, muttar paneer och chilipaneer. Paneer/panir är en indisk fast färskost som isiginte smakar så jättemycket
palakpaneer, spenat med indiskfärskost. Häll ned spenaten och låt stå i ca. Jag letade runt på nätet efter ett recept som tilltalademig men det slutade med att jag gjorde min egen variant
Det finns många sätt att använda panir, man kan smula den över mat eller bröd, men oftast steker man den i kuber och tillsättertill grönsaksrätter, mest känd är PalakPanir, spenat med färskost
Aloo Palak – Indisk gryta med spenat, potatis och kikärtor. Här använder jag mig av fryst spenat, vilket jag rekommenderar – inteminst för att det annars blirväldigt dyrt att köpa tillräckligt mycket spenat
Sänk värmen och lägg ispenat och halloumi. Lägg ikumminfrön och gurkmeja och låt fräsa innan du lägger i tomatpuré, vatten, chilipulver och garam masala
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.