Tärna undertiden paneeren i sockerbitsstora bitar. När grytan har kokat ett litet tag så rör du ner paneer, grädden och smöret och låter det koka upp igen
Servera palakpaneer med vitt indiskt basmatiris eller härliga naan. Palakpaneer eller saag paneer som rätten också kallas är så himla god tycker både jag och maken
Dessutom har jag bjudit in ett riktigt indiskt proffs för att visa er hur man gör. Posts related to Palakpaneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatPalakpaneer - indisk spenatgryta med ostkuberLätt paneer (panir) - Indisk gryta med ostkuber i kryddig såsIndisk potatis med kryddor och spenat - Aloo palakRaita med spenat - Indisk yoghurtsås - Palak raitaDela
Palak. Jag lagar hemma då och då, oftast ersätter jag färskosten med halloumi, visserligen gott men äkta indisk paneer är ju egentligen ganska olikt den salta sega osten
E-postTelegramGillaGilla Laddar. Förbereder man allt innan, vilket man måste på en stekhäll, så har du hela rätten klar på 10 minuter på Muurikkan och den är dessutom väldigt enkel att göra till många – upp till en 10-12 pers eller så skulle nog absolut inte vara några problem. PalakPaneer, 4 portioner. 1 finhackad solovitlök eller 3-4 klyftor vanlig. 2 msk garam masala + 1-2 msk till rubb till kycklingen. 10-12 pers eller. 1 finhackad solovitlök eller 3-4 klyftor vanlig. 2 msk garam masala + 1-2 msk till rubb till kycklingen
Hetta upp smör och olja. Stek löken mjuk. Lägg i kumminfrön och gurkmeja och låt fräsa innan du lägger i tomatpuré, vatten, chilipulver och garam masala
I det här receptet, som jag hittade i Ica-appen, använde jag halloumi istället. Palakpaneer är egentligen en indisk rätt med en särskild färskost (paneer)
Om du gjort allt perfekt har du klumpar i Keso-storlek. Se "Fyra marinader för Paneer" hur man mkt enkelt sätter piff på osten om man inte skall ha den i någon rätt direkt
Servera palakpaneer med indiskt ris, dhal, raita, papadums och naan bröd. Jag älskarindiskt, och älskar vegetariskt så jag tror Batra och jag kommer bli bra vänner
Paneer är en indisk ost som går att steka. Den smakar inte så mycket utan får smak av den mat den tillsätts i eller så tillsätter man salt och olika kryddor eller någon god marinad när paneeren steks
Tack vare vår (fd-bloggar)vän Amy, som fick oss att börja laga (och Anki att äntligen äta) indisk mat för några år sedan, så hade vi lite koll på vad både palak och paneer är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.