Laxgratäng med medelhavstäcke
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g lax i portionsbitar
  • 1200 g skalade räkor
  • 12 dl crème fraiche
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 ⁄2 kruka färsk basilika
  • 11 ⁄2 dl finhackade soltorkade tomater
  • 1 salt och peppar
  • 12 dl riven parmesanost
  • 1 färska basilikablad
  • 1 rucolasallad
  • 1 olivolja
  • 1 vitvinsvinägerSätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Lägg laxen i en ugnsfast form. Strö över de skalade räkorna. Blanda crème fraiche, vispgrädde, hackad basilika, soltorkade tomater, salt och peppar.
  • 1 Häll blandningen över laxen och räkorna och toppa med riven parmesanost.
  • 1 Grädda i 20–25 minuter tills gratängen fått fin färg.
  • 1 Garnera gratängen med färsk basilika. Servera den gärna med en sallad på rucola med lite olivolja och vinäger.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.