Mat

Mat

  • 49 Recept
Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

Gräddig renskavsgryta med trattkantareller

500 g renskav, fryst 2 msk vetemjöl 3 dl kalvfond (utspädd) 4 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 tsk torkad timjan 4 enbär, finhackade 2 gula lökar, delade i grova bitar 3 msk dijonsenap 0,5 rotselleri, skalad och skuren i 2 cm grova bitar 200 g trattkantareller (alt 2 dl torkade trattkantareller, blötlagda) 200 g grönkål, bladen repade från stammen och hackade 0,5 kruka färsk kruspersilja, grovt hackad smör, till stekning rapsolja salt peppar
Krispig råraka med skagenröra och rom

Krispig råraka med skagenröra och rom

Råraka600 g fast potatis, stor 1 dl smör, skirat salt. 1Skagenröra enligt Wretman400 g räkor med skal 0,5 dl majonnäs 1 tsk citron, pressad salt peppar
Tareqs pizzadeg med surdeg

Tareqs pizzadeg med surdeg

vetemjöl (ekologiskt). 1vatten. 1surdeg. 1havssalt. 1olivoljaLös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter
Tareqs pizzadeg

Tareqs pizzadeg

vetemjöl (ekologiskt). 1vatten. 1färskjäst. 1havssalt. 1olivoljaLös upp jästen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter
Sparrisrisotto

Sparrisrisotto

1 msk olivolja. 1 msk smör. 3 dl risottoris, rundkornigt ex. Carnaroli eller Arborio. 0,5 gul lök. 3 klyftor vitlök
Spenatpaj med fetaost

Spenatpaj med fetaost

PAJDEG. 3 dl vetemjöl. 1100 gram smör. 15 msk vatten. 10,5 tsk salt. 1FYLLNING. 4 dl hackad förvälld eller fryst tinad spenat