Spenatpaj med fetaost
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • PAJDEG: 3 dl vetemjöl
  • 1100 gram smör
  • 15 msk vatten
  • 10,5 tsk salt
  • 1 FYLLNING: 4 dl hackad förvälld eller fryst tinad spenat
  • 11 rödlök eller gul lök
  • 13 msk olivolja
  • 11 klyfta vitlök
  • 1200 gram fetaost
  • 1 ÄGGSTANNING: 4 ägg, medelstorlek
  • 12,5 dl grädde
  • 12 krm salt
  • 11 krm vitpepparSätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. PAJSKAL: Skär smör i bitar och lägg med mjöl och salt i en bunke. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Täck över och låt pajdegen vila i 20 minuter. Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform på ca 24-26 cm diameter. Stick hål över botten med en gaffel. Grädda pajskalet i 10 minuter i mitten av ugnen. FYLLNING: Skala och hacka löken. Fräs löken 3 minuter i olivoljan utan att ta färg. Skala och pressa en vitlök och tillsätt till löken. Fräs en minut till utan att ta färg. Tillsätt spenaten till löken och fräs den några minuter. Tärna fetaosten. Bred ut spenat- och lökblandningen i pajskalet. Fördela fetaost över spenaten. ÄGGSTANNING: Blanda äggstanning genom att vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda spenatpajen i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Sänk värmen efter 15 minuter till 175 grader. Pajen ska få fin färg och äggstanningen stelna. Ta ut och låt spenatpajen svalna något innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.