Tareqs pizzadeg med surdeg
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl (ekologiskt)
  • 1 vatten
  • 1 surdeg
  • 1 havssalt
  • 1 olivoljaLös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 3 minuter.Låt jäsa övertäckt i en bunke till dubbel storlek i rumstemperatur, ca 2 timmar.Forma till bullar och gnid in dessa i olja. Lägg på en plåt och täck med plastfilm. Sätt plåten i kyl och låt kalljäsa i 1-5 dagar.Ta ut degen och forma till pizzabottnar på mjölat bakbord. Lägg på topping och baka i het ugn (250 grader eller varmare).TipsProva också Tareqs pizzadeg utan surdeg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.