1 olivoljaLös
upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 3 minuter.Låt jäsa övertäckt i en bunke till dubbel storlek i rumstemperatur, ca 2 timmar.Forma till bullar och gnid in dessa i olja. Lägg på en plåt och täck med plastfilm. Sätt plåten i kyl och låt kalljäsa i 1-5 dagar.Ta ut degen och forma till pizzabottnar på mjölat bakbord. Lägg på topping och baka i het ugn (250 grader eller varmare).TipsProva också Tareqs pizzadeg utan surdeg.
TipsProva också Tareqspizzadegmedsurdeg. Lägg på en plåt och täck med plastfilm. 1olivoljaLös upp jästen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter
Jag delar degen i två delar och använder två långpannor med bakplåtspapper på. Tillsätt vatten & matolja och sätt igång maskinen, snart har man en smidig deg att jobba med
Stek lök, vitlök, rotselleri, palsternacka, timjan och chili i olja på medelvärme i några minuter tills det blir glansigt och luktar gott men utan att det tar färg
Ta en tillräckligt stor bunke så den inte jäser över kanten, och täck ordentligt med en plastpåse. Kavlade ut degen tunt och lade på bakplåten med ett bakplåtspapper mellan
Det här receptet har funnits med mig i tio år och funkar än. Egen pizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig
Ingredienser Portioner. 4 6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar 360 g) 2 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 2 1/2 dl vatten 1/2 dl olivolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fördelar med att vara matbloggare är att man kan äta av maten man har lagat. Pizzadeg. - När "pannkakor" är färdiga lägg de på en bakplåt och toppa med rödbetshummus, avokado och körsbärstomater
Ingredienser Portioner. 6 3 1/2 dl iskallt vatten 50 g färsk jäst 2 msk olja 1/2 msk salt 10 dl mjöl extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 600 g) Lägg till i inköpslistan
nämligen pizzadeg gjord på söt potatis (batat). Jag blev riktigt nöjd med resultatet. ju mer sötpotatis jag lägger i min pizzadeg, desto mindre mjöl och andra snabba kolhydrater i min pizza
Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad. Värm vattnet till 37º och häll i påfyllningsröret och kör maskinen i ca 2 minuter, tills degen blir smidig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.