Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Gratinerade ostron är något av det godaste – och lyxigaste – jag vet. Det är lite krångligt att öppna ostronen men det är bara att vara envis, ha en bra ostronkniv och såklart ha tjocka handskar (trädgårdshandskar går bra) på sig fall ifall man skulle slinta med kniven
Vi köpte några fina purjolökar - helst sådana med långt ljust skaft och endast lite av det mörkgröna och de ska vara raka och långa - inte yviga som ofta innehåller mer grus
Fräs smör och mjöl utan att ge färg, i med mjölk och grädde under vispning. Ta ut och dela på längden. Placera stuvningen på snittytan av löken och toppa med osten
Pressa över lite citron, salta och peppra och häll till sist över grädden. Riven morot och gröna ärter till passar bra, men ris eller pressade potatis till är nog inte heller helt fel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.