Saffransrisotto med räkor 2 port. Trevlig helg på er. Har planerat en tripp till Burträsk för marknad i morgon och idag blir det hockey och mello hemma hos vänner
Koka upp vatten och fond till en buljong. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det 12 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja
I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Ingredienser Portioner. 4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Skala och finhacka vitlök, schalottenlök och fänkål. Värm upp en tjockbottnad kastrull och fräs alltsammans under cirka 2 minuter, utan att något tar färg
Sätt ugnen på 230 – 250 grader och riv osten. 1. Finhacka löken och vitlöken. Stek löken i ca två matskedar smör på medelhög värme tills den är mjuk, lite brun och smakrik
Saffransrisotto och stekt zucchini2 port1 zucchini (ca 400g)4 vitlöksklyftorflingsaltolivoljaen liten fänkål hackad färsk dragonev 1/2 citron1 1/2-2 dl risottoris (Carnaroli)3 schalottenlökar0,5 g saffran5-6 dl vatten1/2-1 tsk grönsaksbuljong svartpepparflingsaltev 1 morot (ca 100 g)Tvätta och skiva zucchinin i ganska tunna skivor, max en halv centimeter
(När du serverar soppan ska de ge lite tuggmotstånd – men inte vara hårda. 1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull
Här har vi valt senap som smaksättare – men tillsätt gärna en matsked tomatpasta om du saknar det. "Stroganoff" ser olika ut beroende på var i världen du äter den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.