1 olivoljaLös
upp jästen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter. Tillsätt saltet och knåda ytterligare 3 minuter.Låt jäsa övertäckt i en bunke till dubbel storlek i rumstemperatur, ca 2 timmar.Forma till bullar och gnid in dessa i olja. Lägg på en plåt och täck med plastfilm. Sätt plåten i kyl och låt kalljäsa i 1-3 dagar.Ta ut degen och forma till pizzabottnar på mjölat bakbord.Lägg på topping och baka i het ugn (250 grader eller varmare).TipsProva också Tareqs pizzadeg med surdeg.
TipsProva också Tareqspizzadeg utan surdeg. vetemjöl (ekologiskt). 1vatten. 1surdeg. 1havssalt. 1olivoljaLös upp surdegen i det kalla vattnet och knåda samman med allt vetemjöl till en smidig deg, ca 3 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.