Schnitzel av fläskkotlett med curry-potatissallad
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 1 dl kapris
  • 1 dl inlagd röd paprika
  • 3 –4 dl crème fraiche
  • 1 tsk gul curry
  • salt, peppar
  • 14 skivade fläskkotletter utan ben
  • 1 ägg
  • ströbröd
  • salt, peppar
  • 11/2 citron
  • romansallad, tomat
  • 1/2 liten rödlök
  • 1 Curry-potatissallad:
  • 1 Schnitzel:
  • 1 Tillbehör:Skala potatisen och halvera den. Koka potatisen i saltat vatten tills den mjuknat, cirka 10–12 minuter. Slå av vattnet och låt potatisen svalna. Tärna den sedan. Blanda potatisen med kapris och inlagd paprika. Rör ihop crème fraiche med curry, salt och peppar. Vänd ihop såsen med potatisen.Banka ut kotletterna med en köttklubba, en liten kastrull eller en burk. Vispa upp ägg på en tallrik och strössla ut ströbröd på en annan. Vänd kotletterna i ägget och salta och peppra på ena sidan. Lägg över i ströbrödet och tryck till lite så att ströbrödet fastnar ordentligt och köttbiten blir mättad av ströbröd. Stek schnitzlarna gyllene i ordentligt med smör.Servera med en citronklyfta som man pressar över köttet samt sallad, tomat och rödlök. Rödlöken passar fint att strössla både över sallad och potatissallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.