Stekt älgytterfilé med svartvinbärssky, kantarellsmör och gratäng.
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Älgytterfilé600 g älgytterfilé salt svartpeppar smör färsk timjan vitlök
  • 1 Svartvinbärssky2-3 dl vinbär (frysta) 1 msk strösocker 1 msk oxfond 0,5 tsk salt 1 tsk majsstärkelse 1 dl vatten
  • 1 Gratäng1 kg fast potatis 3 klyfta vitlök 3 dl grädde 2 dl mjölk 1 krm muskot 1 krm vitpeppar 1 tsk salt 2 dl ost, riven
  • 1 Brynt kantarellsmör150 g smör 3 dl kantareller 2 msk smör (att steka i) 1 klyfta vitlök (liten) 0,5 tsk salt svartpeppar, nymalen 1 msk cognac (kan uteslutas)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.