En väldigtsmakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv iugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Stek champinjonerna. Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten
IngredienserPortioner. 4 900 g fast potatis Rullader ca 500 g lövbiff salt peppar 2 msk dijonsenap tandpetare 1 msk smör 2 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl vatten 1/2 köttbuljongtärning 1/2 msk majsstärkelse 1/2 kruka oregano Grönsaker 200 g snackmorot 150 g sockerärtor Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
ca 700 g Sidfläsk. 11 tsk torkad rosmarin. 1½ färsk timjan. 1salt och pepparStarta ugnen på 125 grader. 1Lägg köttet med köttsidan uppåt. 1Salta och peppra ordentligt och massera gärna in kryddorna i köttet. 1Skär rutmönster i svålen med en vass kniv. 1Lägg köttet i en ugnsfast form. 1Gnidisvålsidan med timjan och rosmarin. 1Ringla över honung. 1Tillsätt äppelmusten i botten på formen (kan uteslutas om man vill). 1Tillaga köttet imitten av ugnenminst 4 timmar
Snittasidfläsket och fyll med smeten. Mortla rosmarin, svartpeppar och vitlöktill en smet. 400 g rökt sidfläsk. 1 kvist färsk rosmarin ( bladen). 2 vitlöksklyftor. Lägg på oljad form iugnen med svålen nedåt på 200 grader i 50-60 minuter. 400 g rökt sidfläsk. 1 kvist färsk rosmarin. 2 vitlöksklyftor. 50-60 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.