800 g
kött grovmalen. Saltas dagen innan i grova bitar innan malning
20-25 g
salt, aanvänd nitrit för fin färg samt bättre hållbarhet
200 g
späck (tamgris) grovmalen och sedan fryst. Blandas fryst då är det lättare att få en fin fördelnin
nymalen peppar
2 äpplen
i tärningar torkade
(i ugn ca 20 minuter 140°C)
1 msk
vitlök
1 msk
kummin
1,5 msk
spiskummin
2 msk
curry
2 msk
potatismjöl för fastare konsistens
Beskrivning
Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.
Håll alla ingredienser verkligen kallt 2-4°c. Allt blandas fort så att tempen inte kommer över 5 °c.
Fälster:
Grisfjälster (grövre) eller fårfjälster (tunna).
Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se
Köttfri måndag = Curry bowl Vi försöker variera maten hemma så gott det går med tanke på barn och deras inte allt för varierande önskemål… Vegetariskt händer tyvärr inte så ofta som jag önskat
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Rör ner de torra kryddorna och currypastan och låt dem fräsa med en stund. Den råkalla vinterkylan lockar fram många värmande matidéer, den gången med inspiration från Indien eller i alla fall vår tolkning av indiska smaker
12 msk panang curry. 1Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter. 1Ställ en annan stekpanna på medium värme. 1Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken. 1Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl. 1Servera med ris och vanlig sallad
Grunden i en indisk curry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Urgod curry dressing som är riktigt gott till kycklingburgare. Curry efter smak. Curry efter smak. Min man fyller 40 år idag så då tänkte vi passa på att grilla lite och om en månad så blir det stor fest på tomten
Massaman curry brukar serveras ihop med ris. I det här receptet har vi valt nötkött, men experimentera gärna med andra sorters protein, till exempel kyckling, lamm, får eller tofu
I sin blogg hävdar Billy Butt att man inte alls behöver så många kryddor med indisk matlagning utan att man med chili, curry, spiskummin, gurkmeja, garam masala och koriander kommer väldigt långt
Idag blev det en dag på Skansen med familjen. Servera med ris, nudlar eller bulgur. 1 kryddpåse Santa Marias Paneng curry. 1 kryddpåse Santa Marias Paneng curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.