Vildsvinskorv med curry
Professional Secrets
Professional Secrets

Vildsvinskorv med curry

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g kött grovmalen. Saltas dagen innan i grova bitar innan malning
  • 20-25 g salt, aanvänd nitrit för fin färg samt bättre hållbarhet
  • 200 g späck (tamgris) grovmalen och sedan fryst. Blandas fryst då är det lättare att få en fin fördelnin
  • nymalen peppar
  • 2 äpplen i tärningar torkade
  • (i ugn ca 20 minuter 140°C)
  • 1 msk vitlök
  • 1 msk kummin
  • 1,5 msk spiskummin
  • 2 msk curry
  • 2 msk potatismjöl för fastare konsistens

Beskrivning

    Recept från Svenska Viltmatakademin i samarbete med Professional Secrets.

    Håll alla ingredienser verkligen kallt 2-4°c. Allt blandas fort så att tempen inte kommer över 5 °c.

    Fälster:
    Grisfjälster (grövre) eller fårfjälster (tunna).

    Svenska Viltmatakademin vill värna jaktens och viltets skötsel för en bättre köttkvalitet, kokkonsten om vilt och hur förädling av viltkött kan ske på bästa sätt. www.viltmatakademin.se

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.