Bättre upp, jag talar om att göra korv. Tänk att efter lite trevligt stök i köket äntligen få ställa sig och binda ihop korvarna till de där små knippena som man genast bara vill norpa av
Jag höftade ganska mycket med kryddorna och gick mest på känn eftersom det det är en färsk korv. Korven ska lufttorka i lite mer än ett dygn för att smakerna ska mogna
Låt korvarna mogna över natten i kylskåp. Mixa tills du får en bra korvsmet, cirka 10 minuter. korv, latinamerikansk 500 gram griskött, 250 gram grisfett och 250 gram nötkött för varje kilo kött
Visserligen har vi spenderat dagen med att både shoppa mat inför helgens förlustelser och att stoppa korv men dessemellan har vi hunnit med en, vid detta laget traditionsenlig, premiärfika i Carina och Affes uterum
Korv nummer två från korvstonkningen. Gjorde denna korv även förra året då jag testade att röka den, tillsammans med ett älghjärta en stek och en lammbog
De fjälster jag använder är för att koka korven använder jag krokfjälster och när jag skall röka korven använder jag svinfjälster dessa är lite smalare
Egengjord korv. Späck, köttkvarn, korvhorn, fjälster, snöre, kladd och en gnutta desperation. MEN, fruktansvärt kul och ganska tillfredsställande att ha gjort sin egen korv
) Inspirerad av vår bloggträff och temat för den dagen så har Håkan gått och slipat på en idé till ny kryddning på en korv och idag såg den Indiska korven dagens ljus
Då har du välstekta korvar (och inget os) och en härlig tomatröra. Får du något över av tomatsåsen och korven är det bara att blanda ihop och kanske koka ihop lite extra så har du en härlig pastasås nästa dag
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstekt medisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Skär korven i skivor. Toppa med korven. 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv). 17-åringen smakade lätt skeptiskt på gratängen, förklarade att korven var god. 300 g god korv, t ex rå italiensk Salsiccia (egentligen ska det vara rökt men rå Morteaukorv)