Panang curry med fläsk
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 12 msk panang curry
  • 13 st chilipeppar(grön eller röd, inte stark) eller 1 st paprika
  • 18 st thai limeblad
  • 12 msk fisksås
  • 140 g palmsocker
  • 12 st kokosmjölk(400ml)Skär bort fett från köttet och skär i tunna bitar (2x4 cm)
  • 1 Marinera köttet med 1 msk fisksås i 15 minuter
  • 1 Skär paprika eller chili i en halv centimeter tjocka strimlor
  • 1 Strimla limeblad i väldigt små strimlor
  • 1 Skaka ett kokosmjölkpaket ordentligt och häll i stekpanna ca 4 dl och koka upp
  • 1 Tillsätt marinerat kött och låt sjuda i 20 minuter på låg värme. Rör då och då. Ställ åt sidan när det är klart.
  • 1 Ställ en annan stekpanna på medium värme
  • 1 Skaka inte det andra kokosmjölkpaketet. Tillsätt den trögflytande delen i stekpannan.
  • 1 Tillsätt 2 msk curry och blanda ihop med kokosmjölken
  • 1 Stek tills oljan kommer ut från kokosmjölken (se bilden)
  • 1 Ta köttet från den första stekpanna och lägg i curryblandningen och blanda väl
  • 1 Häll i resten av kokosmjölken från första stekpannan och blanda ordentligt
  • 1 Sänk plattan till svag värme
  • 1 Tillsätt strimlade limeblad, strimlad chili, paprika, palmsocker och 1 msk fisksås
  • 1 Låt koka i 4 minuter och stäng sedan av värmen
  • 1 Servera med ris och vanlig sallad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.