Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indisk curry. Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Fräs curryn snabbt i smör så att den avger sin smak. Dela dem på mitten. Dela längs med på mitten. Häll på grädden, salladen som skurits i skivor och delats och låt koka ihop lite, liksom paprikan (antingen från burk eller skållad och tärnad utan skal)
3 citrongräs, finskivade 5 cm ingefära, skalad och skivad 5 cm galangal, skalad och skivad (kan uteslutas och ersättas med mer ingefära) 9 klyftor thaivitlök, skalade eller 3 vanliga ev 2 korianderrötter 3-10 thaichili, torkade och antal beroende på önskad styrka 10 kardemummakapslar, gröna 10 cm kanelstång 0,5 msk gurkmeja 0,5 tsk muskot, mald 2,5 msk korianderfrö 2 tsk malen spiskummin 1 dl jordnötter, saltade 2 msk vatten 3 msk neutral rapsolja
Kom ihåg att smaken på såsen blir mildare då den äts med något annat, t. Inspirerad av det thailändska köket gjorde jag en curry med tofu och grönsaker
Finhacka vitlök och tillsätt vitlök, ingefära och currypasta till grytan. Låt puttra på medelhög värme i ca 15 minuter och vänd sedan ner sockerärterna. 1 tsk massamancurry. 5 tsk röd currypasta
Precis som jag skrivit i ett annat inlägg med recept på en liknande curry men då med aubergine är indiska curries sällan särskilt fotogénique, men oj så goda de är
Hemmagjord curry är kul och luktar gott. Häll ev på ngn msk vatten. Häll på 2 msk olja, linser och hackad lök, stek på, när löken börjar mjukna häll på morot skuren i slantar, och grovt skuren paprika, kokosmjölk. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten värmas med i ugnen. Släng in bröden på den varma plåten och grädda i 5-10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.