Västerbottenpaj – recept
catrineyngbro
catrineyngbro

Västerbottenpaj – recept

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 6 bitar
  •  
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  •  
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 300 g riven västerbottensost
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl mjölk
  • lite salt och svartpeppar

Beskrivning

    Så här gör du

    45 minuter
    Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.
    Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter.
    Låt vila i kylen cirka en halvtimme.
    Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.
    Fyllningen: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
    Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.
    Garnera med kryddgrönt, till exempel dill eller färsk oregano eller timjan.
    Servera pajen ljummen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.