Paj

Paj

  • 9 Recept
Västerbottenpaj – recept

Västerbottenpaj – recept

Pajdegen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg. Servera pajen ljummen. Pajdeg
Vegetarisk paj

Vegetarisk paj

Knåda inte pajdegen mer än att det blir en deg. Tryck ut pajdegen i smörad pajform eller kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med pajdegen
Kyckling- och baconpaj

Kyckling- och baconpaj

Jo, idag tänkte jag bjuda på paj. Paj är något av en favorit här hemma, i alla fall om sambon får bestämma
OST OCH KASSLER PAJ (Glutenfri)

OST OCH KASSLER PAJ (Glutenfri)

Denna mjölmix använde jag till pajdegenPajdeg. Dagens middag blev en ost och kassler paj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskalet med ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen och toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajen med en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och nagga den. Rör i tillräckligt med maizena så köttfärssåsen blir lagom tjock för att ha i pajen
Glutenfri västerbottenpaj

Glutenfri västerbottenpaj

Pajen är ju som alltid god till kräftor men passar också med tex knaperstekt rökt sidfläsk & kantareller
Enkel broccoli- och skinkgratäng med keso

Enkel broccoli- och skinkgratäng med keso

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gratäng 500 gram Keso 3 st ägg 200 gram Strimlad skinka 400 gram broccoli 75 gram riven ost 0 salt 0 svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal