Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skala rödbetorna. Dela dem i klyftor och lägg dem i en ugnsfast form. Ju mindre klyftor desto kortare tillagningstid.
Salta och peppra efter smak. Riv eller smula osten och strö över rödbetorna. Finhacka örtkryddan och lägg i.
Avsluta med att ringla över olja. Baka i 20–30 minuter beroende på klyftornas storlek. Servera som ensamrätt eller som tillbehör till fisk eller kött.
Igår blev det lax till middag, med ett härligt täcke av fetaost, spenat, pesto och creme frachie. Serverades med nypotatis, sallad och hemmagjord pesto
Men för ett par veckor sedan gjorde jag denna laxhistorien medfetaost och soltorkade tomater. Så idag när jag stannade på vägen hem från jobbet för att köpa färsk fisk så ringde Johan och sa att han inte kom hem då vädret ställt till det med hans tåg
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.