Fisk

Fisk

  • 27 Recept
Gräddig fisksoppa med räkor och saffran

Gräddig fisksoppa med räkor och saffran

Häll på saffran, vitt vin, fiskbuljong, grädde och timjan. Skär under tiden fisken i munsstora bitar. Dra grytan av plattan och lägg fisken i soppan
Catarinas lyxiga fiskgratäng

Catarinas lyxiga fiskgratäng

Dillsås25 g smör 3 msk vetemjöl 0,5 msk fiskfond 2 dl vatten 1 dl mjölk 2 dl vispgrädde 1 msk färsk dill, hackad (eller fryst dill) 0,5 citron, finrivet skal lite citronsaft salt svartpeppar, nymalen
Panerad fisk med kall dillsås

Panerad fisk med kall dillsås

4 torskfiléer (alt rödspätta) 1 ägg ca 0,75 dl vetemjöl ca 2 dl pankoströbröd 1 msk citronsaft 1 tsk örtsalt 1 tsk svartpeppar matolja, till stekning
Ugnsbakad torskrygg med lyxig champagne- och örtrisotto i skör parmesankorg

Ugnsbakad torskrygg med lyxig champagne- och örtrisotto i skör parmesankorg

Risotto. 2-3 schalottenlökar 1-2 msk olivolja 2 dl risottoris 1 hönsbuljongtärning 5 dl vatten 1 dl champagne (eller torrt vitt vin) 2-3 krm smulande blandade torkade örter 2 msk färska basilikablad, finhackade 0,5 dl färskriven parmesanost 1 krm svartpeppar, nymald lavendel garnering (eller kamomillblommor)
Tagliatelle med krämig laxsås

Tagliatelle med krämig laxsås

1 fiskbuljongtärningar. 500 g lax 140 g tagliatelle 1 röd paprika 0,5 purjolök 1 tsk curry 1 krm cayennepeppar 2 tsk flytande margarin 2 dl vitt matlagningsvin 1 fiskbuljongtärningar 1,5 msk tomatpuré 1 tsk dragon 1 tsk körvel 1,5 dl matlagningsgrädde (4 %) 2 dl fraiche (5 %) sallad
Helstekt lax i ugn med citronhalvor, rostad potatissallad och gremolatasås

Helstekt lax i ugn med citronhalvor, rostad potatissallad och gremolatasås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 1 st laxsida , ca
Krämig fiskpanna

Krämig fiskpanna

Salta fisken och vänd den i ströbröd. Lägg i fisken och dela tomaterna. Dela fisken i bitar ca 7 cm långa. 600 g vit fiskfilé
Laxgratäng med citron- och dillsås

Laxgratäng med citron- och dillsås

Citron- och dillsås2 msk smör 2 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 3 dl fiskbuljong 2-3 msk citronsaft, färskpressad 1 knippe färsk dill
Torsk på spenatbädd med parmesanris

Torsk på spenatbädd med parmesanris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Torsk 125 gram körsbärstomater 65 gram färsk bladspenat 250 gram torskrygg 1 krm salt 1 krm svartpeppar 2 dl matlagningsgrädde 30 gram parmesanost 2 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 1 dl råris 0,25 st blomkål 20 gram parmesanost 1 tsk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Laxfilé i ugn med citron

Laxfilé i ugn med citron

Ingredienser Portioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Hel laxsida med skaldjur

Hel laxsida med skaldjur

2 st fiskbuljongtärningar. Ugn 200°. 1 st laxsida, ca 1½ kg. 2 tsk salt. 2 krm cayennepeppar
Svampgratinerade spättafiléer

Svampgratinerade spättafiléer

Skölj och torka av fisken. Lägg ut fisken på en skärbräda. Häll av buljongen och häll den i en kastrull tillsammans med fiskbuljong