Festlig ansjovisfisk
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fiskfiléer, t ex torsk eller sej
  • 150 g ansjovisfilé
  • 1¾ tsk salt
  • 12½ dl Kelda® mellangrädde
  • 11 msk ströbröd
  • 12 tomater
  • 11 knippe färsk dill
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer, t ex torsk eller sej 50 g ansjovisfilé ¾ tsk salt 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 msk ströbröd 2 tomater 1 knippe färsk dillGör så här: Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över ansjovisspadet och grädden, strö över ströbrödet. Stek fisken i övre delen av ugnen ca 20 min. Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när det återstår några minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.