1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer, t ex torsk eller sej 50 g ansjovisfilé ¾ tsk salt 2½ dl Kelda® mellangrädde 1 msk ströbröd 2 tomater 1 knippe färsk dillGör så här: Sätt ugnen på 225°. Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll över ansjovisspadet och grädden, strö över ströbrödet. Stek fisken i övre delen av ugnen ca 20 min. Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när det återstår några minuter.
Värm ugnen till 225 grader. Kläm sönder den kokta potatisen och lägg i en ugnsfast form. Riv 1 av vitlöksklyftorna, strimla purjolöken fint och blanda runt med potatisen tillsammans med olivolja, avrunna kikärtor samt salt och peppar
Laxpudding har jag ätit då och då under min uppväxt men jag har aldrig lagat det själv och eftersom jag hade gravad lax kvar i frysen så var det dags att ändra på det
Festlig köttfärsgryta 6 port. Hej på er. Vilket underbart väder vi har. Vi har ägnat dagen till målning, man måste ju passa på när det inte regnar så Lars har faktiskt varit ledig
Jodå det är skönt att ha rensat hjärnkontoret. Men den där strålande och bästa ever idén den visade sig inte, antar att den gömde sig bakom någon hjärncell och väntar in rätt tillfälle att poppa upp, men mycket annat kom på pränt och jag tror att saker och ting kan hända framöver
Saffranet och vitlöksmajonnäsen gör att soppan lite festlig. Ilbland har jag också gjort soppan extra festlig med vinkokta blåmusslor istället för de "burkade"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.