Vi brukar göra ett recept som kommer från kokboken Kärlek, oliver och timjan och det är soppa som heter Fransk-svensk fisksoppa som är fantastiskt godoch omtyckt av såväl stora som små
Den här veckan blev det dock en fiskgratängmed lax ochräkoroch det blev himla gott. Blanda maizena (eller vanligt vetemjöl) med lite av grädden så den löser sig och häll sedan på resten av grädden
Vad som serverades var lax ochräkormed paprika och minimajs i paket som gratinerades i ugnen. Skär sockerärtorna i bitar och stek morot, zucchini och sockerärtor i kokosfett/olja tillsammans med flingsalt, peppar, paprikapulver och ingefära
/BoelEn lättlagadfiskgratäng för regniga dagar. Ovanpå fisken la jag färdigköpt "skaldjursblandning" i saltlake, bestående av musslor, räkoroch kräftstjärtar
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
smaka av med salt. Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Fiskgratängmedräkoroch dill. Skär den tinade fisken i portionsbitar och lägg i gratängform. Enkel att laga men med det där lilla extra som gör den lite mer lyxig än en vanlig fiskgratäng till vardags
Blanda matlagningsgrädden med senapen och kryddorna. Häll pastan och broccolin i en ugnfast form. Blanda i skinkan och löken, häll på senapsgrädden och blanda allt väl
Risgrynsgröt med saftsås lär jag inte kunna äta många skedar av på julafton, men på fredagskvällen före jul kommer jag förhoppningsvis äta både gröt, dricka glögg och njuta av någon god chokladpralin
Veckans recept blev jag själv bjuden på av goda vänner en Valborgsmässoafton för ett par år sedan. Till den kalla eller ljumna laxen som toppas medräkoroch en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.