4 900 g fast potatis Kräftröra 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) 2 tomater 1/2 rödlök 1 ask dill (à 20 g) 2 dl smetana salt och peppar Torsk 400 g torskfilé 1/2 dl vetemjöl 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ställ in i ugnen och täck formen med ett bakplåtspapper. Servera med Lenas kungliga potatismos. Lägg spättafiléerna dubbelvikta i en smord ungsform och salta över
Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Torskmedspenatoch tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msk smör
Paneradtorskmed parmesanpotatismos och fänkålssallad med grapefrukt. Hetta upp rikligt med smör i en panna och stek på mellanvärme så att torsken får fin stekyta men utan att bli torr i mitten
Idag blir det alltså en vardagsfiskrätt, men ändå med lite guldkant, mandel- ochkokospaneradtorsk. fryst bladspenat, försiktigt tinad tillsammans med flisad vitlök och vänd i en klick smör + lite kvarnsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.