Maträtter

Maträtter

  • 13 Recept
Zucchinipaj med mozzarella och pesto

Zucchinipaj med mozzarella och pesto

Detta är en härlig vegetarisk paj som passar bra i en italiensk buffé. Jag älskar mozzarella och det blir liksom så där härligt trådigt med den i botten av fyllningen
Bakad potatis med krämig skagenröra

Bakad potatis med krämig skagenröra

Skala räkorna och spara ett par hela räkor till varje potatis. Hacka resten av räkorna grovt. Bryt av fyra små dilltussar för dekoration
Lax- och kräftpaj

Lax- och kräftpaj

Ingredienser Fyllning 200 gram kallrökt lax 200 gram kräftstjärtar , i lag 2 dl Västerbottensost , riven 3 st ägg 2 dl mjölk 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar , nymald Pajdeg 3 dl vetemjöl 125 gram smör 1,5 msk vatten , ca 1 krm salt Köp receptet
Laxpaj

Laxpaj

Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning 250 g strimlad, rökt eller gravad lax ca 10 cm purjolök 1/2 dl finhackad dill 2 avokador Äggstanning 3 ägg 2 dl mjölk 1 dl grädde 1 1/2 dl riven ost 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Per Morbergs svampsoppa

Per Morbergs svampsoppa

1 l rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp). 17 dl grönsaksbuljong
Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Ingredienser Portioner. 4 4 torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150g) 1 ägg 3/4 dl ströbröd 1/2 dl vetemjöl 1 krm peppar 1/2 tsk salt 2 msk smör eller magarin 2 msk olja Pepparrotssås 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 3 dl hönsbuljong 3 dl grädde eller mjölk 2 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger 2 1/2 msk riven pepparrot 1 pkt fryst bladspenat (à 250 g) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Fiskarhustruns fisksoppa

Fiskarhustruns fisksoppa

Ingredienser Portioner. 4 300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk) 10 små gula lökar 2 msk smör eller margarin 1 burk hela skalade tomater (à 400 g) 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten) ev 1/2 dl vitt vin 1 tsk söndersmulad timjan 250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade) 1 dl vispgrädde finhackad dill Lägg till i inköpslistan