Zucchinipaj med mozzarella och pesto Detta är en härlig vegetarisk paj som passar bra i en italiensk buffé. Jag älskar mozzarella och det blir liksom så där härligt trådigt med den i botten av fyllningen Cake By Mary
Bakad potatis med krämig skagenröra Skala räkorna och spara ett par hela räkor till varje potatis. Hacka resten av räkorna grovt. Bryt av fyra små dilltussar för dekoration Hemmets Journal
Burek – Filopaj med fetaost 1 pkt färdig filodeg ca 500g. 14 st ägg. 1500 g Keso helst ekologisk mittkok.expressen.se
Torbjörns spättafiléer i vitvinssås med räkor och champinjoner 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lägg spättafiléerna dubbelvikta i en smord ungsform och salta över. 3. Häll över ca 0,5 dl vin Torbjörns Tips -om mat & vin
Lax- och kräftpaj Ingredienser Fyllning 200 gram kallrökt lax 200 gram kräftstjärtar , i lag 2 dl Västerbottensost , riven 3 st ägg 2 dl mjölk 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar , nymald Pajdeg 3 dl vetemjöl 125 gram smör 1,5 msk vatten , ca 1 krm salt Köp receptet www.tasteline.com
Gnocchi alla sorrentina- Gratäng med gnocchi, tomatsås och ost Gnocchi alla sorrentina är en läcker italiensk gratäng med gnocchi i tomatsås toppad med ost. Underbar rätt som känns lyxig och som är enkel att laga Zeinas Kitchen
Laxpaj Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning 250 g strimlad, rökt eller gravad lax ca 10 cm purjolök 1/2 dl finhackad dill 2 avokador Äggstanning 3 ägg 2 dl mjölk 1 dl grädde 1 1/2 dl riven ost 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Per Morbergs svampsoppa 1 l rensad blandsvamp (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp). 17 dl grönsaksbuljong www.koket.se
Panerad torsk med pepparrotssås och spenat Ingredienser Portioner. 4 4 torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150g) 1 ägg 3/4 dl ströbröd 1/2 dl vetemjöl 1 krm peppar 1/2 tsk salt 2 msk smör eller magarin 2 msk olja Pepparrotssås 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 3 dl hönsbuljong 3 dl grädde eller mjölk 2 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger 2 1/2 msk riven pepparrot 1 pkt fryst bladspenat (à 250 g) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Fiskarhustruns fisksoppa Ingredienser Portioner. 4 300 g blandad fiskfilé (t ex lax, spätta, torsk) 10 små gula lökar 2 msk smör eller margarin 1 burk hela skalade tomater (à 400 g) 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten) ev 1/2 dl vitt vin 1 tsk söndersmulad timjan 250 g räkor eller skalade (250 g motsvarar 100 g skalade) 1 dl vispgrädde finhackad dill Lägg till i inköpslistan www.ica.se