1/2 –
1 tsk chilipulver efter smak (eller skippa helt för mild version)
2
lagerblad
4 kapslar
kardemumma eller 1 tsk malen kardemumma
Salt och peppar
Färsk koriander
1/2
lime
Olja till stekning
Beskrivning
Börja med att skiva den gula löken och bryn den tillsammans med kardemummakapslar och lagerblad i en gryta tills den får färg. Tillsätt övriga kryddor, riven vitlök, riven ingefära och ca 1 dl vatten och fräs i ca 30 sekunder så att du får en tjock kryddpasta. Spara lite gulcurry och garam masala tills senare då du steker tofun!
Tillsätt tomatkross till kryddpastan och koka i ca 15 minuter. Sätt samtidigt på ris, så det är klart när grytan är färdig. Efter 15 minuter tillsätter du grädde och låter koka upp. Fiska upp lagerbladen och kardemummakapslarna och mixa därefter såsen. Tärna och stek under tiden tofun tillsammans med lite gulcurry och garam masala tills den får lite yta. Blanda ner tofun i såsen och låt koka i två tre minuter. Smaka av med salt och peppar och toppa sist grytan med lite färsk koriander och lite färskpressad limejuice. Servera med ris och med en klick Oatly iFraiche (som du gärna får blanda med lite mer lime och koriander!).
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Låt fräsa ihop ett par minuter. Tillsätt därefter Uncle Ben´s TikkaMasala sås, vatten, grönsaksbuljong, paprika och yoghurt, låt allt stå och puttra ca 5-8 minuter. 1 burk Uncle Ben´s TikkaMasala sås (medium
Jag grillar tofu både på grillspett och som cirka en centimeter tunna bitar/biffar. Tofu är enkelt att grilla men lite knepigt att marinera eftersom den inte tar åt sig smak speciellt lätt
Kikärtor heter chickpeas (kallas även garbanzo beans) på engelska, så därför tyckte jag att det var passande att döpa rätten till chick ‘n tofutikkamasala
hackad chili, spiskummin, senapsfrön och gurkmeja. Fräs allt i nån minut. 1 msk garam masala. 2 tsk spiskummin. Stek i ca 5-6 minuter tills kycklingen inte är rå längre. Låt koka på svag värme under lock i 20 minuter. 1 msk garam masala
Pure Love heter en inredningsbutik här i stan som har saker som är helt i min smak. Men efter den här riktigt goda Chikken TikkaMasala, så kommer jag inte att vara rädd att prova på att laga det fler gånger=)
Blanda ihop spiskummin, gurkmeja, chilipulver och kanelstång. 3 tsk spiskummin. Tillsätt kyckling, ingefära, vitlök och kryddblandning i pannan och stek i ca 5 min. Häll ner tomatkrossen, korianderstjälkarna, salt och peppar i grytan och koka på svag värme i ca 10 min. 3 tsk spiskummin
Inlägget Tikkamasala med kyckling eller oumph dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, hackad chili, spiskummin, bockhornsklöver och gurkmeja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.