Sötpotatisgryta med jordnötssmör
ribnell
ribnell

Sötpotatisgryta med jordnötssmör

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 4 medelstora sötpotatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 cm färsk ingefära
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilli flakes
  • 400 ml passerade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl jordnöttssmör (ta mer)
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 70 g färsk babyspenat
  • limejuice och ris till servering

Beskrivning

    Gör såhär:

    Skala och finhacka lökarna. Stek dem mjuka i en gryta under omrörning på mycket låg värme i oljan tills de blir mjuka.
    Skala och tärna sötpotatisarna. Tillsätt dem tillsammans med fint riven ingefära, spiskummin, chilliflakes och finrivna vitlöksklyftor i grytan. Fräs under omrörning tills sötpotatistärningarna börjar få yta.
    Ha sedan i passerade tomater, tomatpuré, jordnötssmör och buljongtärningar. Rör om väl och låt sedan grytan sjuda under lock på medelvärme tills sötpotatisarna blivit al dente.
    Till sist tillsätter du noggrant sköljd färsk spenat och låter den värmas på i grytan under omrörning tills den mjuknat.
    Servera direkt tillsammans med valfri rissort och limejuice att pressa över sin portion.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.