Skala och finhacka lökarna. Stek dem mjuka i en gryta under omrörning på mycket låg värme i oljan tills de blir mjuka.
Skala och tärna sötpotatisarna. Tillsätt dem tillsammans med fint riven ingefära, spiskummin, chilliflakes och finrivna vitlöksklyftor i grytan. Fräs under omrörning tills sötpotatistärningarna börjar få yta.
Ha sedan i passerade tomater, tomatpuré, jordnötssmör och buljongtärningar. Rör om väl och låt sedan grytan sjuda under lock på medelvärme tills sötpotatisarna blivit al dente.
Till sist tillsätter du noggrant sköljd färsk spenat och låter den värmas på i grytan under omrörning tills den mjuknat.
Servera direkt tillsammans med valfri rissort och limejuice att pressa över sin portion.
Jag började med att provade, att köra nötterna i matberedaren. Testade att göra, jordnötssmör själv. Det gör man genom, hur fint man kör nötterna, med matberedaren eller mixerstaven
Tillsätt vin, kokosmjölk, krossade tomater, buljongtärning, jordnötssmör, linser och ingefära. Extra gott blir det att servera den med krämigt kokosris
Denna gången var det en gryta med sötpotatis och jordnötssmör. Återigen har äldsta bonussonen kommit med ett helt underbart gott vegetariskt recept som jag bara var tvungen att prova
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.